Hagymás-tepsis burgonyaköret

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sárga húsú hosszúkás burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1-2 kk őrölt kömény
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Vegyünk egy teflonbevonatú tepsit, olívaolajjal locsoljuk be, majd rétegezzük bele a burgonyakarikákat.

A hagymákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a fokhagymát is karikázzuk fel, és sorba szórjuk a burgonya közé. Lényeg, hogy összekeveredjen a hagyma és a burgonya. Sózzuk, és az őrölt köménnyel egyenletesen megfűszerezzük.

Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig süssük, közben a 2 dl száraz fehérborral locsolgassuk. Addig süssük, amíg meg nem puhul a burgonyánk.

Sült húsok mellé kiváló köret.