Hagymás kukoricás macok (lapcsánka) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 közepes nagyságú burgonya
- 1 fej vörös vagy lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál mustár
- 1 doboz konzerv kukorica
- Liszt
- só, bors, delikát
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kukoricát előre öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.
Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szintén lereszelt vörös vagy lilahagymát ( ki mit választott ), a tojásokat és a mustárt.
Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal ízlés szerint! Keverjük jól össze és adjunk annyi lisztet hozzá, hogy körülbelül olyan sűrű legyen mint a nokedli tészta!
Végül öntsük bele a lecsepegtetett konzervkukoricát és bő, forró olajban adagonként süssük aranybarnára.
Tipp: Akár köretként is, de egyszerűen csak magában is nagyon finom és ízletes.
Tipp:
Elkészítési költsége körülbelül 650 Ft.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »