Hagymás kukoricás macok (lapcsánka)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymás kukoricás macok (lapcsánka)

Hozzávalók:

  • 10 közepes nagyságú burgonya
  • 1 fej vörös vagy lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • Liszt
  • só, bors, delikát
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A kukoricát előre öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.

Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szintén lereszelt vörös vagy lilahagymát ( ki mit választott ), a tojásokat és a mustárt.

Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal ízlés szerint! Keverjük jól össze és adjunk annyi lisztet hozzá, hogy körülbelül olyan sűrű legyen mint a nokedli tészta!

Végül öntsük bele a lecsepegtetett konzervkukoricát és bő, forró olajban adagonként süssük aranybarnára.

Tipp: Akár köretként is, de egyszerűen csak magában is nagyon finom és ízletes.

Tipp:

Elkészítési költsége körülbelül 650 Ft.