Gombalapótya recept

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál darált zabpehely
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem zöld
- só, bors
- bármilyen zöldfűszer, tetszés szerinti mennyiségben ki milyet szeret
- zsír
Elkészítése:
A gombát és a hagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük kevés zsíron. A tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát, darált zabpelyhet, lisztet, tojásokat és fűszereket, mad ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Serpenyőben, forró zsírba evőkanállal beletesszük, ellapogatjuk, pár perc sülés után megfordítjuk a másik oldalát is megsütjük.
Tipp:
Én aprószemű zabpelyhet darálok bele, nem zablisztet használok, mert jobban szeretem ha kicsit dercésebb. Lehet fokhagyma nélkül, akkor az intenzívebb ízű zöldfűszereket ajánlok. Természetesen ez ízlés dolga. Én zöldséges bulgurt csináltam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »