Gombalapótya recept
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál darált zabpehely
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem zöld
- só, bors
- bármilyen zöldfűszer, tetszés szerinti mennyiségben ki milyet szeret
- zsír
Elkészítése:
A gombát és a hagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük kevés zsíron. A tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát, darált zabpelyhet, lisztet, tojásokat és fűszereket, mad ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Serpenyőben, forró zsírba evőkanállal beletesszük, ellapogatjuk, pár perc sülés után megfordítjuk a másik oldalát is megsütjük.
Tipp:
Én aprószemű zabpelyhet darálok bele, nem zablisztet használok, mert jobban szeretem ha kicsit dercésebb. Lehet fokhagyma nélkül, akkor az intenzívebb ízű zöldfűszereket ajánlok. Természetesen ez ízlés dolga. Én zöldséges bulgurt csináltam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









