Gombalapótya recept

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál darált zabpehely
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem zöld
- só, bors
- bármilyen zöldfűszer, tetszés szerinti mennyiségben ki milyet szeret
- zsír
Elkészítése:
A gombát és a hagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük kevés zsíron. A tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát, darált zabpelyhet, lisztet, tojásokat és fűszereket, mad ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Serpenyőben, forró zsírba evőkanállal beletesszük, ellapogatjuk, pár perc sülés után megfordítjuk a másik oldalát is megsütjük.
Tipp:
Én aprószemű zabpelyhet darálok bele, nem zablisztet használok, mert jobban szeretem ha kicsit dercésebb. Lehet fokhagyma nélkül, akkor az intenzívebb ízű zöldfűszereket ajánlok. Természetesen ez ízlés dolga. Én zöldséges bulgurt csináltam mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »