Gombalapótya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál darált zabpehely
  • 1 evőkanál liszt
  • petrezselyem zöld
  • só, bors
  • bármilyen zöldfűszer, tetszés szerinti mennyiségben ki milyet szeret
  • zsír

Elkészítése:

A gombát és a hagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük kevés zsíron. A tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát, darált zabpelyhet, lisztet, tojásokat és fűszereket, mad ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Serpenyőben, forró zsírba evőkanállal beletesszük, ellapogatjuk, pár perc sülés után megfordítjuk a másik oldalát is megsütjük.

Tipp:

Én aprószemű zabpelyhet darálok bele, nem zablisztet használok, mert jobban szeretem ha kicsit dercésebb. Lehet fokhagyma nélkül, akkor az intenzívebb ízű zöldfűszereket ajánlok. Természetesen ez ízlés dolga. Én zöldséges bulgurt csináltam mellé.