Cukkinis-burgonyás tócsni recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg cukkini
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál liszt
- 175 gramm kefir
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 4 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük azt is.
Ezekhez adjuk a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
Serpenyőben étolajat forrósítunk.
A masszát evőkanál segítségével az olajba tesszük és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük fedő alatt.
Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával vagy adhatunk mellé tejfölt vagy akár mindkettőt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.