Cukkinis-burgonyás tócsni recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg cukkini
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál liszt
- 175 gramm kefir
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 4 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük azt is.
Ezekhez adjuk a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
Serpenyőben étolajat forrósítunk.
A masszát evőkanál segítségével az olajba tesszük és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük fedő alatt.
Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával vagy adhatunk mellé tejfölt vagy akár mindkettőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »