Cukkinis-burgonyás tócsni recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg cukkini
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál liszt
- 175 gramm kefir
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 4 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük azt is.
Ezekhez adjuk a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
Serpenyőben étolajat forrósítunk.
A masszát evőkanál segítségével az olajba tesszük és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük fedő alatt.
Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával vagy adhatunk mellé tejfölt vagy akár mindkettőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »