Cukkinifelfújt recept
Hozzávalók:
- 3 zsenge cukkini
- 1 cs újhagyma
- 20 dkg füstölt sajt
- 10 dkg edami sajt
- 1,5 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 ek liszt
- 1 mk curry
- só
- őrölt színes bors
- 2 ek kukoricacsíra olaj
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
Az egyik cukkinit vékonyan szeleteljük fel, a másik kettőt pedig vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymának vágjuk le a zöld szárát, majd vékonyan szeleteljük fel. A sajtokat egy kisebb lyukú reszelőn reszeljük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük össze, pároljuk roppanósra, majd hűtsük langyosra.
A kissé felvert tojásokhoz adjuk hozzá a tejszínt, szórjuk meg egy pici sóval, majd keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára, majd keverjük hozzá a füstölt sajt több mint a felét, végül pedig a langyosra hűlt cukkinit is.
A sütőformát kenjünk ki a vajjal, majd egyenletesen öntsük bele a cukkinis keveréket.
Ezután helyezzük rá a vékonyan felszeletelt cukkinit úgy, hogy teljesen befedje a masszát, majd enyhén sózzuk és szórjuk meg a maradék füstölt és edami sajt keverékével.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.