Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás zöldségek hajdinával recept

Céklás zöldségek hajdinával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes cékla
    • 1 fej brokkoli
    • 2 ek ghí
    • 1/4 tk római kömény
    • 1/4 tk őrölt koriander
    • 1/8 tk kurkuma
    • egy pici gyömbér lereszelve
    • 1 csokor petrezselyem
    • 4 x  1/3 csésze hajdina

    Elkészítése:

    A  hajdinát tegyük szűrőbe, és addig mossuk, amíg a víz áttetsző nem lesz. Hagyjuk lecsepegni.

    Egy edényben szárazon enyhén pirítsuk meg a lecsepegtetett hajdinát, majd öntsük fel 2,5-szeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, majd forrás után takarék lángon, lefedve főzzük addig, amíg az összes vizet beszívja (kb. 25 perc).

    A céklát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd a szeleteket vágjuk csíkokra. A brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg.

    Egy serpenyőben hevítsük fel a ghít, majd tegyük bele a római köményt. Amikor kissé megpirult, adjuk hozzá a koriandert, a gyömbért és a kurkumát. Keverjük el és adjuk hozzá a felcsíkozott céklát is. Öntsünk alá kevés vizet, amit mindig pótoljunk, ha elpárolgott, hogy a cékla kellően meg tudjon puhulni. Amikor már szinte puha a cékla, adjuk hozzá a brokkolit és pároljuk együtt. Hagyjuk a vizet teljesen elpárologni róla, és kissé pirítsuk le a zöldségeket. A végén adjuk hozzá az aprított petrezselymet és sózzuk.

    A zöldségeket a megfőtt hajdinával együtt tálaljuk. A tányéron locsoljuk meg kevés olívaolajjal.

    Tipp:

    A hajdinát nagyon szeretem, részben mert imádom a különleges ízét, másrészt mert nagyon sok kedvező hatása van, többek között nagyon jól segít az érfalak egészségét megőrizni. A hajdina gluténmentes, így gyenge emésztésűek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá