Céklás hummusz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 konzerv (400 grammos) csicseriborsó
- 1 közepes fej főtt cékla
- 2 ek tahini (szezámpaszta)
- 1 ek almaecet
- 2 tk citromlé vagy ízlés szerint lehet több is
- só ízlés szerint
- 1 tk őrölt kömény vagy ízlés szerint lehet több is
- 1-2 tk curry (por formában)
- víz a hígításhoz
Elkészítése:
A cékla mindkét végét levágjuk, majd annyi vízben megfőzzük, ami ellepi, majd kihűtjük. A kihűlt céklát meghámozzuk és felaprítjuk.
A csicseriborsót leszűrjük és a céklával együtt egy késes aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a fűszereket és elkezdjük krémesre dolgozni az egészet. Közben annyi vizet adunk hozzá, amennyire hígra szeretnénk a kész hummuszunkat.
Olíva olajjal locsolva és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »