Céklás hummusz recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 konzerv (400 grammos) csicseriborsó
- 1 közepes fej főtt cékla
- 2 ek tahini (szezámpaszta)
- 1 ek almaecet
- 2 tk citromlé vagy ízlés szerint lehet több is
- só ízlés szerint
- 1 tk őrölt kömény vagy ízlés szerint lehet több is
- 1-2 tk curry (por formában)
- víz a hígításhoz
Elkészítése:
A cékla mindkét végét levágjuk, majd annyi vízben megfőzzük, ami ellepi, majd kihűtjük. A kihűlt céklát meghámozzuk és felaprítjuk.
A csicseriborsót leszűrjük és a céklával együtt egy késes aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a fűszereket és elkezdjük krémesre dolgozni az egészet. Közben annyi vizet adunk hozzá, amennyire hígra szeretnénk a kész hummuszunkat.
Olíva olajjal locsolva és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.