Céklás hummusz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 konzerv (400 grammos) csicseriborsó
- 1 közepes fej főtt cékla
- 2 ek tahini (szezámpaszta)
- 1 ek almaecet
- 2 tk citromlé vagy ízlés szerint lehet több is
- só ízlés szerint
- 1 tk őrölt kömény vagy ízlés szerint lehet több is
- 1-2 tk curry (por formában)
- víz a hígításhoz
Elkészítése:
A cékla mindkét végét levágjuk, majd annyi vízben megfőzzük, ami ellepi, majd kihűtjük. A kihűlt céklát meghámozzuk és felaprítjuk.
A csicseriborsót leszűrjük és a céklával együtt egy késes aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a fűszereket és elkezdjük krémesre dolgozni az egészet. Közben annyi vizet adunk hozzá, amennyire hígra szeretnénk a kész hummuszunkat.
Olíva olajjal locsolva és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »
Sütnél valami különlegeset, de mégis ismerőset? Ez a lista neked szól!
Szereted, ha a sütik nemcsak finomak, hanem jól is mutatnak? Ezek a házias
Tovább olvasom »
Villámgyors vacsorák, amikért megőrülsz! – 12 recept, amit a család tuti kérni fog jövő héten is
Unod már a megszokott ízeket, de nincs időd órákig főzni? Ezek a villámgyor
Tovább olvasom »
Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »