Céklaburger recept

Hozzávalók:
Hamburgerbucihoz:
- 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csomag instant élesztő
- 1 csomag rozskovász (vagy még egy csomag instant élesztő)
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 csapott teáskanál só
- 1,25 dl növényi tej (nálam szója)
- 70g növényi joghurt (nálam ez is szója)
- tetejére: pici vízzel elkevert ketchup + magvak (chia, len, szezám)
Cékla “húspogácsa”:
- 2 pici cékla
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál csicseriborsóliszt
- 1 evőkanál sörélesztő pehely
- 2-3 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt (vagy bármilyen liszt)
- só és bors
- füstölt pirospaprika (opcionális)
Elkészítése:
Hamburgerbuci:
A növényi tejet langyosítsuk fel, így könnyebben megkel majd a tészta. Azt imádom az instant élesztőben, hogy mehet azonnal a liszthez. Így mindent egy tálba mérünk, alaposan összegyúrjuk, majd félretesszük kelni 60 percig.
Kelesztés után átgyúrjuk és 4 vagy, ha óriás bucikat szeretnénk 2-be osszuk. Gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Letakarjuk és további 30 percig percig kelesztjük.
Ha letelt az idő, a tetejüket megkenjük pici vízzel elkevert cukormentes ketchuppel és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Cékla “húspogácsa”:
A céklát, a vöröshagymát és fokhagymákat aprítógépben ledaráljuk (ha nincs akkor lereszeljük). Megsózzuk és 20 percig pihentetjük, hogy kissé levet engedjen.
Ez után ment bele a bors, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál csicseriborsóliszt, 1 evőkanál sörélesztőpehely és kb 2-3 evőkanál tönkölyliszt (amennyit felvesz). Összegyúrjuk, majd serpenyőben kevés olajon kisütjük.
Összeállítás:
Miután kész a buci és a pogácsa is már csak össze kell állítanunk a hambugert.
Igazából innen már ízlés dolga. Az enyémbe került spenótlevél, lilahagyma, erőspaprika, paradicsom, növényi sajt, vegán majonéz, mustár, erős pista (paprikakrém).
És kész is, élvezzük az ízeket!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »