Brokkolitál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 45 dkg brokkolirózsa (nekem fagyasztott)
- 2 db keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl teföl (jó sűrű)
- izlés szerint só vagy ételízesítő
- őrölt bors
- csipet őrölt kömény
- pár dkg morzsolható füstölt sajt (ha nincs, elhagyható, vagy lehet mozarella is)
- 5 dkg reszelt sajt
- pici margarin a tál kikenéséhez
- ha esetleg van egy csík kaliforniai paprika, a színhatás kedvéért rádarabolhatjuk azt is
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat lobogó enyhén sós vízbe dobjuk, és pár percig főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük szét.
Amíg egy kicsit hű, addig kenjük ki margarinnal a sütőtálat, és keverjük össze egy tálkába a tejfölt, a nyers tojást és a fűszereket.
A brokkolit és a karikákra vágott tojásokat ízlés szerint rendezzük el a tálba, majd morzsoljuk rá a sajtot.
Öntsük nyakon a mártással, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe annyi időre toljuk be, hogy a sajt szépen megolvadjon a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










