Brokkolitál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg brokkolirózsa (nekem fagyasztott)
- 2 db keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl teföl (jó sűrű)
- izlés szerint só vagy ételízesítő
- őrölt bors
- csipet őrölt kömény
- pár dkg morzsolható füstölt sajt (ha nincs, elhagyható, vagy lehet mozarella is)
- 5 dkg reszelt sajt
- pici margarin a tál kikenéséhez
- ha esetleg van egy csík kaliforniai paprika, a színhatás kedvéért rádarabolhatjuk azt is
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat lobogó enyhén sós vízbe dobjuk, és pár percig főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük szét.
Amíg egy kicsit hű, addig kenjük ki margarinnal a sütőtálat, és keverjük össze egy tálkába a tejfölt, a nyers tojást és a fűszereket.
A brokkolit és a karikákra vágott tojásokat ízlés szerint rendezzük el a tálba, majd morzsoljuk rá a sajtot.
Öntsük nyakon a mártással, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe annyi időre toljuk be, hogy a sajt szépen megolvadjon a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »