Brokkolitál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg brokkolirózsa (nekem fagyasztott)
- 2 db keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl teföl (jó sűrű)
- izlés szerint só vagy ételízesítő
- őrölt bors
- csipet őrölt kömény
- pár dkg morzsolható füstölt sajt (ha nincs, elhagyható, vagy lehet mozarella is)
- 5 dkg reszelt sajt
- pici margarin a tál kikenéséhez
- ha esetleg van egy csík kaliforniai paprika, a színhatás kedvéért rádarabolhatjuk azt is
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat lobogó enyhén sós vízbe dobjuk, és pár percig főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük szét.
Amíg egy kicsit hű, addig kenjük ki margarinnal a sütőtálat, és keverjük össze egy tálkába a tejfölt, a nyers tojást és a fűszereket.
A brokkolit és a karikákra vágott tojásokat ízlés szerint rendezzük el a tálba, majd morzsoljuk rá a sajtot.
Öntsük nyakon a mártással, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe annyi időre toljuk be, hogy a sajt szépen megolvadjon a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »