Borsópörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pörkölt ízesítő kocka
- ízlés szerint só
- őrölt bors
- pirospaprika
- kevés olaj
- 1 ek kukoricakeményítő
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy szeletelnem a hagymát, mint a nagy séfek, meglepődtem. :D) Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis vizet és pirospaprikát, majd hozzákeverjük a zöldborsót.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a borsót, lefedjük, és forraljuk. Amikor felforrt, beledobjuk a pörköltkockát, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ekkor kiveszünk egy kevés levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az ételbe, és összeforraljuk.
Én al dentére főtt pennére halmoztam, megszórtam sajttal és egy kis vörös sóval is ízesítettem, így még finomabb lett!
Jó tanácsok:
- Keményítő használata: A keményítőt mindig simára keverjük a lével, hogy ne legyen csomós, és fokozatosan adjuk vissza az ételbe.
- Tálalás: A tészta mellé szórt sajt és a vörös só különleges ízt ad az ételnek, érdemes kipróbálni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »