Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsópörkölt recept

Borsópörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöldborsó
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 pörkölt ízesítő kocka
    • ízlés szerint só
    • őrölt bors
    • pirospaprika
    • kevés olaj
    • 1 ek kukoricakeményítő
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy szeletelnem a hagymát, mint a nagy séfek, meglepődtem. :D) Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis vizet és pirospaprikát, majd hozzákeverjük a zöldborsót.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a borsót, lefedjük, és forraljuk. Amikor felforrt, beledobjuk a pörköltkockát, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ekkor kiveszünk egy kevés levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az ételbe, és összeforraljuk.

    Én al dentére főtt pennére halmoztam, megszórtam sajttal és egy kis vörös sóval is ízesítettem, így még finomabb lett!

    Jó tanácsok:

    1. Keményítő használata: A keményítőt mindig simára keverjük a lével,  hogy ne legyen csomós, és fokozatosan adjuk vissza az ételbe.
    2. Tálalás: A tészta mellé szórt sajt és a vörös só különleges ízt ad az ételnek, érdemes kipróbálni!
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá