Borsópörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pörkölt ízesítő kocka
- ízlés szerint só
- őrölt bors
- pirospaprika
- kevés olaj
- 1 ek kukoricakeményítő
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy szeletelnem a hagymát, mint a nagy séfek, meglepődtem. :D) Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis vizet és pirospaprikát, majd hozzákeverjük a zöldborsót.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a borsót, lefedjük, és forraljuk. Amikor felforrt, beledobjuk a pörköltkockát, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ekkor kiveszünk egy kevés levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az ételbe, és összeforraljuk.
Én al dentére főtt pennére halmoztam, megszórtam sajttal és egy kis vörös sóval is ízesítettem, így még finomabb lett!
Jó tanácsok:
- Keményítő használata: A keményítőt mindig simára keverjük a lével, hogy ne legyen csomós, és fokozatosan adjuk vissza az ételbe.
- Tálalás: A tészta mellé szórt sajt és a vörös só különleges ízt ad az ételnek, érdemes kipróbálni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »