Borsópörkölt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pörkölt ízesítő kocka
- ízlés szerint só
- őrölt bors
- pirospaprika
- kevés olaj
- 1 ek kukoricakeményítő
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy szeletelnem a hagymát, mint a nagy séfek, meglepődtem. :D) Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis vizet és pirospaprikát, majd hozzákeverjük a zöldborsót.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a borsót, lefedjük, és forraljuk. Amikor felforrt, beledobjuk a pörköltkockát, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ekkor kiveszünk egy kevés levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az ételbe, és összeforraljuk.
Én al dentére főtt pennére halmoztam, megszórtam sajttal és egy kis vörös sóval is ízesítettem, így még finomabb lett!
Jó tanácsok:
- Keményítő használata: A keményítőt mindig simára keverjük a lével, hogy ne legyen csomós, és fokozatosan adjuk vissza az ételbe.
- Tálalás: A tészta mellé szórt sajt és a vörös só különleges ízt ad az ételnek, érdemes kipróbálni!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.