Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy szeletelnem a hagymát, mint a nagy séfek, meglepődtem. :D) Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis vizet és pirospaprikát, majd hozzákeverjük a zöldborsót.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a borsót, lefedjük, és forraljuk. Amikor felforrt, beledobjuk a pörköltkockát, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ekkor kiveszünk egy kevés levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az ételbe, és összeforraljuk.
Én al dentére főtt pennére halmoztam, megszórtam sajttal és egy kis vörös sóval is ízesítettem, így még finomabb lett!
Jó tanácsok: