Borsópörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 pörkölt ízesítő kocka
  • ízlés szerint só
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • kevés olaj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy szeletelnem a hagymát, mint a nagy séfek, meglepődtem. :D) Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis vizet és pirospaprikát, majd hozzákeverjük a zöldborsót.

Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a borsót, lefedjük, és forraljuk. Amikor felforrt, beledobjuk a pörköltkockát, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ekkor kiveszünk egy kevés levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az ételbe, és összeforraljuk.

Én al dentére főtt pennére halmoztam, megszórtam sajttal és egy kis vörös sóval is ízesítettem, így még finomabb lett!

Jó tanácsok:

  1. Keményítő használata: A keményítőt mindig simára keverjük a lével,  hogy ne legyen csomós, és fokozatosan adjuk vissza az ételbe.
  2. Tálalás: A tészta mellé szórt sajt és a vörös só különleges ízt ad az ételnek, érdemes kipróbálni!