Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos túróval töltött gombafejek recept

Baconos túróval töltött gombafejek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg közepes nagyságú gomba
    • 20 dkg tehéntúró
    • 1/2 póréhagyma
    • 10 dkg bacon
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 2 ek tejföl
    • őrölt bors

    A panírozáshoz:

    • finom liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Előkészítés:

    A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.

    Elkészítés:

    A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, póréhagymával, füstölt sajttal, baconnel, sóval /ha szükséges / és borssal.

    A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”.
    A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa / és bő olajban közepes lángon kisütjük.

    Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá