Baconos túróval töltött gombafejek recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg közepes nagyságú gomba
- 20 dkg tehéntúró
- 1/2 póréhagyma
- 10 dkg bacon
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 ek tejföl
- só
- őrölt bors
A panírozáshoz:
- finom liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Előkészítés:
A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.
Elkészítés:
A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, póréhagymával, füstölt sajttal, baconnel, sóval /ha szükséges / és borssal.
A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”.
A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa / és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.