Baconos túróval töltött gombafejek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Baconos túróval töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 1 kg közepes nagyságú gomba
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1/2 póréhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 ek tejföl
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • finom liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Előkészítés:

A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.

Elkészítés:

A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, póréhagymával, füstölt sajttal, baconnel, sóval /ha szükséges / és borssal.

A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”.
A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa / és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!