Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertő recept

Tepertő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 kg zsírszalonna
    • 3 kg császárszalonna (lebőrözve)
    • 1,5 dl víz

    Elkészítése:

    A zsírszalonnát 4×2, a császárszalonnát kissé nagyobbra, 10×3 cm-es darabokra vágjuk.

    Egy nagy edénybe (lábasba) tesszük, ráöntjük a vizet és lassú lángon folyamatosan alákeverve elkezdjük a kisütést!

    1-1,5 óra múlva már enged annyi zsiradékot, hogy könnyebb kevergetni és könnyebben is sül.

    Nagyjából 2,5-3 óra alatt készül el a tepertő, amikorra szép pirosak és ropogósak lesznek ezek a mennyei falatkák!

    Óvatosan, mert rettenetesen forró, leszűrjük a zsírt a tepertőkről és hagyjuk visszahűlni.

    Ebből a mennyiségből közel 6 liter zsír és 2,5 kg vegyes tepertő készült.

    A házi zsírt fedeles edényben (6-7 fokon) hideg helyen tároljuk.

    A szűrésből fennmaradt nagyjából 35 dkg morzsalékból pedig finom házi tepertőkrémet, illetve hajtogatott töpis pogácsát lehet készíteni!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá