Tepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 kg zsírszalonna
- 3 kg császárszalonna (lebőrözve)
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A zsírszalonnát 4×2, a császárszalonnát kissé nagyobbra, 10×3 cm-es darabokra vágjuk.
Egy nagy edénybe (lábasba) tesszük, ráöntjük a vizet és lassú lángon folyamatosan alákeverve elkezdjük a kisütést!
1-1,5 óra múlva már enged annyi zsiradékot, hogy könnyebb kevergetni és könnyebben is sül.
Nagyjából 2,5-3 óra alatt készül el a tepertő, amikorra szép pirosak és ropogósak lesznek ezek a mennyei falatkák!
Óvatosan, mert rettenetesen forró, leszűrjük a zsírt a tepertőkről és hagyjuk visszahűlni.
Ebből a mennyiségből közel 6 liter zsír és 2,5 kg vegyes tepertő készült.
A házi zsírt fedeles edényben (6-7 fokon) hideg helyen tároljuk.
A szűrésből fennmaradt nagyjából 35 dkg morzsalékból pedig finom házi tepertőkrémet, illetve hajtogatott töpis pogácsát lehet készíteni!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »