Tepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 kg zsírszalonna
- 3 kg császárszalonna (lebőrözve)
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A zsírszalonnát 4×2, a császárszalonnát kissé nagyobbra, 10×3 cm-es darabokra vágjuk.
Egy nagy edénybe (lábasba) tesszük, ráöntjük a vizet és lassú lángon folyamatosan alákeverve elkezdjük a kisütést!
1-1,5 óra múlva már enged annyi zsiradékot, hogy könnyebb kevergetni és könnyebben is sül.
Nagyjából 2,5-3 óra alatt készül el a tepertő, amikorra szép pirosak és ropogósak lesznek ezek a mennyei falatkák!
Óvatosan, mert rettenetesen forró, leszűrjük a zsírt a tepertőkről és hagyjuk visszahűlni.
Ebből a mennyiségből közel 6 liter zsír és 2,5 kg vegyes tepertő készült.
A házi zsírt fedeles edényben (6-7 fokon) hideg helyen tároljuk.
A szűrésből fennmaradt nagyjából 35 dkg morzsalékból pedig finom házi tepertőkrémet, illetve hajtogatott töpis pogácsát lehet készíteni!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »