Tepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 kg zsírszalonna
- 3 kg császárszalonna (lebőrözve)
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A zsírszalonnát 4×2, a császárszalonnát kissé nagyobbra, 10×3 cm-es darabokra vágjuk.
Egy nagy edénybe (lábasba) tesszük, ráöntjük a vizet és lassú lángon folyamatosan alákeverve elkezdjük a kisütést!
1-1,5 óra múlva már enged annyi zsiradékot, hogy könnyebb kevergetni és könnyebben is sül.
Nagyjából 2,5-3 óra alatt készül el a tepertő, amikorra szép pirosak és ropogósak lesznek ezek a mennyei falatkák!
Óvatosan, mert rettenetesen forró, leszűrjük a zsírt a tepertőkről és hagyjuk visszahűlni.
Ebből a mennyiségből közel 6 liter zsír és 2,5 kg vegyes tepertő készült.
A házi zsírt fedeles edényben (6-7 fokon) hideg helyen tároljuk.
A szűrésből fennmaradt nagyjából 35 dkg morzsalékból pedig finom házi tepertőkrémet, illetve hajtogatott töpis pogácsát lehet készíteni!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »