Tejfölös sültparadicsom saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10-12 db paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej lilahagyma
- olívaolaj
- majoránna
- bazsalikom
- só
- bors
Elkészítése:
A megmosott paradicsomokat félbe vágom vagy négyfelé, attól függ, mekkora méretűek a paradicsomok. Tepsibe rakom és ízlés szerint sózom, borsozom.
A fokhagymákat megpucolom, ez is mehet a tepsibe a paradicsomok mellé. Légkeveréses sütőben 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütöm.
Amíg hűl a paradicsom, addig megpucolom a lilahagymát és nagyon vékony szeletekre vágom. Pici sóval és egy kevés olívaolajjal elkeverem. Hozzáadom a már kihűlt sültparadicsomot és tovább fűszerezem majorannával és bazsalikommal.
Végül egy kis pohár tejföllel kikeverem a salátát.
Tipp:
Sültek mellé, de önmagában kenyérre kenve is nagyon finom! 🙂
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »