Tejfölös sültparadicsom saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10-12 db paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej lilahagyma
- olívaolaj
- majoránna
- bazsalikom
- só
- bors
Elkészítése:
A megmosott paradicsomokat félbe vágom vagy négyfelé, attól függ, mekkora méretűek a paradicsomok. Tepsibe rakom és ízlés szerint sózom, borsozom.
A fokhagymákat megpucolom, ez is mehet a tepsibe a paradicsomok mellé. Légkeveréses sütőben 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütöm.
Amíg hűl a paradicsom, addig megpucolom a lilahagymát és nagyon vékony szeletekre vágom. Pici sóval és egy kevés olívaolajjal elkeverem. Hozzáadom a már kihűlt sültparadicsomot és tovább fűszerezem majorannával és bazsalikommal.
Végül egy kis pohár tejföllel kikeverem a salátát.
Tipp:
Sültek mellé, de önmagában kenyérre kenve is nagyon finom! 🙂
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »