Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskóta rolád majonézes salátával töltve recept

Piskóta rolád majonézes salátával töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    A piskótához (20×30 cm):

    • 3 db kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • frissen őrölt fekete bors

    A házi majonézhez:

    • 1 db friss  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 1 teáskanál friss citromlé
    • 1 teáskanál jó minőségű mustár
    • 1 csipet só
    • 1 mokkáskanál porcukor
    • kevés frissen őrölt bors

    A töltelékhez:

    • 3 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sonka
    • 10 dkg sajt
    • 2 db kápia paprika
    • 1 szál újhagyma
    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál tejföl
    • 3 evőkanál házi majonéz, (ha nincs, bolti)
    • 1 csokor friss metélőhagyma
    • frissen örölt feketebors
    • 4 nagyobb saláta levél

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    3 egész tojást felütök egy magasabb falu tálban, hozzáadok egy csipetnyi sót és borsot, majd a gépi habverő legmagasabb fokozatán szinte fehéredésig felverem, majd apránként hozzákeverem a lisztet, úgy, hogy ne csomósodjon össze. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm.

    Miután megsült, még melegen, a sütőpapír segítségével feltekerem, a keskenyebbik felénél fogva. Így hagyom kihűlni.

    A házi majonéz elkészítése:

    1 tojássárgájához először hozzáadok 1 teáskanál mustárt, sót, borsot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverem, majd folyamatos keverés mellett, először nagyon lassan, kis mennyiségben elkezdem folyatni hozzá az olajat, mikor látom, hogy krémesedik, akkor bátrabban adagolom míg az egészet fel nem veszi.

    A végén pedig hozzákeverem a citromlevet. Természetesen a fűszerezést enyénileg lehet változtatni ízlés szerint. Ha friss aprított zöld fűszereket keverünk hozzá, még ízletesebbé tehetjük.

    A töltelék elkészítése:

    3 főtt tojást nagy lyukú reszelőn egy tálba reszelek, hozzáadom a csíkokra vágott sonkát és a vékonyra vágott újhagymát, 1 paprikát és a sajt egyharmadát, lereszelve.

    Egy másik tálban, (lehet abban is amiben a majonézt készítettük), összekeverem a vaj háromnegyedét, a majonézt, tejfölt, 1 evőkanál mustárt, sót és borsot, majd ezt a keveréket ráöntöm az aprított hozzávalókra és jól elkeverem.

    Az így elkészített salátával megtöltöm a kihűlt piskótát és a maradék vajjal megkenem a tetejét és az oldalát és erre rászórom a maradék sajtot lereszelve, majd a tetejére aprított metélőhagymát hintek.

    Tálaláskor egy tálra teszem a megmosott, leszárított salátaleveleket, középre egyenletesen elosztom a kimaradt tölteléket és erre ráhelyezem a töltött piskótatekercset. A két oldalát vékonyra vágott piros húsú paprikával díszítem. Tálalás előtt hűtőbe teszem és egy-két órát hagyom összeérni az ízeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá