Kacsatepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg bőrös kacsaháj
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A hájat átmossuk, az esetleges tokokat vagy pici tollakat kiszedegetjük és 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy lábasba téve ráöntünk a vizet és lassú lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg elég zsírt nem enged.
Nagyjából 1 óra múlva már elkezd “serceg”-ni és a hájból kicsi falatnyi tepertők lesznek.
Miután alábbhagyott a sülés, illetve a sercegés és kellően aranybarna színűre sültek a tepertők, elzárjuk a lángot és fémszűrővel óvatosan kiszedjük a tepertőket.
A zsírt forrón fémedénybe, vagy miután visszahűlt fedeles műanyag tálba öntjük és lezárva hideg helyen (5-6 fokon) tároljuk!
A piros, ropogós tepertőket enyhén megsózva ízlés szerint hagymával, illetve szezonális zöldségekkel, főtt tojással, sült kacsamájjal, kacsazsíros kenyérrel, bármivel amit csak a fantázia elbír, frissen szervírozzuk!
Ebből a mennyiségből 4,5 liter szép sárga kacsazsírom és egy hatalmas adag tepertőm lett.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »