Kacsatepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg bőrös kacsaháj
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A hájat átmossuk, az esetleges tokokat vagy pici tollakat kiszedegetjük és 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy lábasba téve ráöntünk a vizet és lassú lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg elég zsírt nem enged.
Nagyjából 1 óra múlva már elkezd “serceg”-ni és a hájból kicsi falatnyi tepertők lesznek.
Miután alábbhagyott a sülés, illetve a sercegés és kellően aranybarna színűre sültek a tepertők, elzárjuk a lángot és fémszűrővel óvatosan kiszedjük a tepertőket.
A zsírt forrón fémedénybe, vagy miután visszahűlt fedeles műanyag tálba öntjük és lezárva hideg helyen (5-6 fokon) tároljuk!
A piros, ropogós tepertőket enyhén megsózva ízlés szerint hagymával, illetve szezonális zöldségekkel, főtt tojással, sült kacsamájjal, kacsazsíros kenyérrel, bármivel amit csak a fantázia elbír, frissen szervírozzuk!
Ebből a mennyiségből 4,5 liter szép sárga kacsazsírom és egy hatalmas adag tepertőm lett.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »