Kacsatepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg bőrös kacsaháj
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A hájat átmossuk, az esetleges tokokat vagy pici tollakat kiszedegetjük és 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy lábasba téve ráöntünk a vizet és lassú lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg elég zsírt nem enged.
Nagyjából 1 óra múlva már elkezd “serceg”-ni és a hájból kicsi falatnyi tepertők lesznek.
Miután alábbhagyott a sülés, illetve a sercegés és kellően aranybarna színűre sültek a tepertők, elzárjuk a lángot és fémszűrővel óvatosan kiszedjük a tepertőket.
A zsírt forrón fémedénybe, vagy miután visszahűlt fedeles műanyag tálba öntjük és lezárva hideg helyen (5-6 fokon) tároljuk!
A piros, ropogós tepertőket enyhén megsózva ízlés szerint hagymával, illetve szezonális zöldségekkel, főtt tojással, sült kacsamájjal, kacsazsíros kenyérrel, bármivel amit csak a fantázia elbír, frissen szervírozzuk!
Ebből a mennyiségből 4,5 liter szép sárga kacsazsírom és egy hatalmas adag tepertőm lett.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »