Kacsatepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg bőrös kacsaháj
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A hájat átmossuk, az esetleges tokokat vagy pici tollakat kiszedegetjük és 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy lábasba téve ráöntünk a vizet és lassú lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg elég zsírt nem enged.
Nagyjából 1 óra múlva már elkezd “serceg”-ni és a hájból kicsi falatnyi tepertők lesznek.
Miután alábbhagyott a sülés, illetve a sercegés és kellően aranybarna színűre sültek a tepertők, elzárjuk a lángot és fémszűrővel óvatosan kiszedjük a tepertőket.
A zsírt forrón fémedénybe, vagy miután visszahűlt fedeles műanyag tálba öntjük és lezárva hideg helyen (5-6 fokon) tároljuk!
A piros, ropogós tepertőket enyhén megsózva ízlés szerint hagymával, illetve szezonális zöldségekkel, főtt tojással, sült kacsamájjal, kacsazsíros kenyérrel, bármivel amit csak a fantázia elbír, frissen szervírozzuk!
Ebből a mennyiségből 4,5 liter szép sárga kacsazsírom és egy hatalmas adag tepertőm lett.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »