Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti hidegtál recept

Húsvéti hidegtál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sárga túró:

    • 1 liter tej
    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • fél kiskanál só
    • egy marék mazsola

    Töltelék rúdban:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 száraz zsömle
    • 20 dkg máj
    • egy csokor petrezselyemlevél
    • só, bors, majoránna

    Rakott csirkemell:

    • 1 egész csirkemell
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg sajt
    • 1 kis doboz tejföl
    • liszt
    • kevés margarin
    • só, bors
    • 1 szál füstölt kolbász.
    • 1 darab bármilyen füstölt sonka
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Sárga túró:

    A tej háromnegyed részét feltesszük főni. A tojásokat összekeverjük a cukorral, vaníliával, sóval. Mikor a tej kezd forrni, beleöntjük az összekevert tojásokat. Lassú tűzön addig főzzűk, míg a tejsavó kicsapódik és a tojás kezd összeállni, túrósodni, ekkor belekeverjük a mazsolát.

    Egy tiszta konyharuhát beleteszünk egy nagyobb szűrőtálba és leszűrjük. Összekötjük a konyharuhát, kinyomkodjuk belőle a levét és kiakasztjuk csepegni. Ha kihűlt teljesen (ez kb 4-5 óra), kicsomagoljuk, szeleteljük.

    Töltelék rúdban:

    A tojásokat keményre megfőzzük. A májat felkockázzuk, majd a tojásokat is. A zsömlét beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk és a fűszerekkel, az apróra vágott petrezselyemmel együtt az egészet összekeverjük.

    Egy alufólia darabot megkenünk zsírral és belecsomagoljuk a tölteléket jó szorosan, rúd alakot formázunk belőle. Sütőben 180 fokon, kb 45 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl, aztán szeleteljük.

    Rakott csirkemell:

    A húst felszeleteljük vékonyra. Egy püspökkenyér formát kivajazunk. A húst előszőr lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk és elkezdjük rétegezni a formába. Egy sort beleteszünk, megszórjuk reszelt sajttal. Ha végeztünk, a maradék tojást ráöntjük és ezután rátesszük a tejfölt.

    180 fokos sütőbe készre sütjük kb 1 óra alatt.

    A sonkát és kolbászt egy nagyobb tálba felteszünk főzni. A kolbászt kb fél óra után kivesszük, a sonkát legalább még 2 de ha nagyobb darab, 3 órát főzzük. Ha kész, a sonkát kivesszük, majd ebbe a vízbe megfőzzük a tojásokat kb 15 perc alatt. Ha minden kihűlt, akkor szeleteljük.

    Ezután tálcára tesszük és zöldségekkel díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá