Húsvéti hidegtál recept

Elkészítése:
Sárga túró:
A tej háromnegyed részét feltesszük főni. A tojásokat összekeverjük a cukorral, vaníliával, sóval. Mikor a tej kezd forrni, beleöntjük az összekevert tojásokat. Lassú tűzön addig főzzűk, míg a tejsavó kicsapódik és a tojás kezd összeállni, túrósodni, ekkor belekeverjük a mazsolát.
Egy tiszta konyharuhát beleteszünk egy nagyobb szűrőtálba és leszűrjük. Összekötjük a konyharuhát, kinyomkodjuk belőle a levét és kiakasztjuk csepegni. Ha kihűlt teljesen (ez kb 4-5 óra), kicsomagoljuk, szeleteljük.
Töltelék rúdban:
A tojásokat keményre megfőzzük. A májat felkockázzuk, majd a tojásokat is. A zsömlét beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk és a fűszerekkel, az apróra vágott petrezselyemmel együtt az egészet összekeverjük.
Egy alufólia darabot megkenünk zsírral és belecsomagoljuk a tölteléket jó szorosan, rúd alakot formázunk belőle. Sütőben 180 fokon, kb 45 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl, aztán szeleteljük.
Rakott csirkemell:
A húst felszeleteljük vékonyra. Egy püspökkenyér formát kivajazunk. A húst előszőr lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk és elkezdjük rétegezni a formába. Egy sort beleteszünk, megszórjuk reszelt sajttal. Ha végeztünk, a maradék tojást ráöntjük és ezután rátesszük a tejfölt.
180 fokos sütőbe készre sütjük kb 1 óra alatt.
A sonkát és kolbászt egy nagyobb tálba felteszünk főzni. A kolbászt kb fél óra után kivesszük, a sonkát legalább még 2 de ha nagyobb darab, 3 órát főzzük. Ha kész, a sonkát kivesszük, majd ebbe a vízbe megfőzzük a tojásokat kb 15 perc alatt. Ha minden kihűlt, akkor szeleteljük.
Ezután tálcára tesszük és zöldségekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »