Húsvéti hidegtál recept
Elkészítése:
Sárga túró:
A tej háromnegyed részét feltesszük főni. A tojásokat összekeverjük a cukorral, vaníliával, sóval. Mikor a tej kezd forrni, beleöntjük az összekevert tojásokat. Lassú tűzön addig főzzűk, míg a tejsavó kicsapódik és a tojás kezd összeállni, túrósodni, ekkor belekeverjük a mazsolát.
Egy tiszta konyharuhát beleteszünk egy nagyobb szűrőtálba és leszűrjük. Összekötjük a konyharuhát, kinyomkodjuk belőle a levét és kiakasztjuk csepegni. Ha kihűlt teljesen (ez kb 4-5 óra), kicsomagoljuk, szeleteljük.
Töltelék rúdban:
A tojásokat keményre megfőzzük. A májat felkockázzuk, majd a tojásokat is. A zsömlét beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk és a fűszerekkel, az apróra vágott petrezselyemmel együtt az egészet összekeverjük.
Egy alufólia darabot megkenünk zsírral és belecsomagoljuk a tölteléket jó szorosan, rúd alakot formázunk belőle. Sütőben 180 fokon, kb 45 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl, aztán szeleteljük.
Rakott csirkemell:
A húst felszeleteljük vékonyra. Egy püspökkenyér formát kivajazunk. A húst előszőr lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk és elkezdjük rétegezni a formába. Egy sort beleteszünk, megszórjuk reszelt sajttal. Ha végeztünk, a maradék tojást ráöntjük és ezután rátesszük a tejfölt.
180 fokos sütőbe készre sütjük kb 1 óra alatt.
A sonkát és kolbászt egy nagyobb tálba felteszünk főzni. A kolbászt kb fél óra után kivesszük, a sonkát legalább még 2 de ha nagyobb darab, 3 órát főzzük. Ha kész, a sonkát kivesszük, majd ebbe a vízbe megfőzzük a tojásokat kb 15 perc alatt. Ha minden kihűlt, akkor szeleteljük.
Ezután tálcára tesszük és zöldségekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










