Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hidegtál recept

Hidegtál
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    8 személynek:
    A fasírthoz:

    • 40 dkg darált hús
    • 4 szelet kenyér
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pirospaprika
    • bors
    • ételízesítő
    • petrezselyem

    A  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS tekercshez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • kevés tejföl
    • petrezselyemzöld
    • bors
    • 12 szelet sonka
    • 30 dkg reszelt sajt

    A fűszeres krumplihoz:

    • 1 kg krumpli
    • 20 dkg vaj
    • pici olaj
    • sült krumpli fűszerkeverék

    A csirkemell tekercshez:

    • 20 dkg vaj
    • 1 kg csirkemell
    • 25 dkg csirkemellsonka
    • 25 dkg bacon
    • 30 dkg sajt
    • bors

    A rántott gombához:

    • 50 dkg gomba
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • tojás a panírozáshoz

    Elkészítése:
    A fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só, ételízesítő, petrezselyem). Összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, kisütjük.

    A tojás tekercshez a hozzávalókat habverővel összekeverjük, és beleöntjük egy kivajazott, zsírpapírral kibélelt tepsibe. 10 perc alatt kisütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Közben előkészítjük a tölteléket. A sütőből forrón kivett tésztára helyezzük a sonkát és a reszelt sajtot, majd gyorsan feltekerjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

    A fűszeres krumplihoz megpucoljuk és 4 felé vágjuk a krumplit, nagyjából egyforma méretre. Jénai edénybe vajat rakunk és egy pici olajat, belehelyezzük a krumplit, ízlés szerint megszórjuk fűszerkeverékkel. Lefedjük, 200 fokon pároljuk kb. 45 percig.

    A csirkemell tekercshez kettévágjuk a csirkemellet úgy, hogy szét tudjuk hajtani anélkül, hogy szétmenjen. Kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük elöl-hátul ízlés szerint borssal, ételízesítővel. Ráhelyezzük a sonkát és a sajtot az egyik felére, begöngyöljük, baconbe tekerjük. Vajban pároljuk lefedve kb 1 órán keresztül 200 fokon. Ha puha, a tetejét egy picit megpirítjuk.

    A rántott gombához a gombát meghámozzuk, megsózzuk, bepanírozzuk és kisütjük.

    Az előkészített finomságokat tálra rendezzük, így kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá