Hozzávalók:
8 személynek:
A fasírthoz:
A tojás tekercshez:
A fűszeres krumplihoz:
A csirkemell tekercshez:
A rántott gombához:
Elkészítése:
A fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só, ételízesítő, petrezselyem). Összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, kisütjük.
A tojás tekercshez a hozzávalókat habverővel összekeverjük, és beleöntjük egy kivajazott, zsírpapírral kibélelt tepsibe. 10 perc alatt kisütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Közben előkészítjük a tölteléket. A sütőből forrón kivett tésztára helyezzük a sonkát és a reszelt sajtot, majd gyorsan feltekerjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
A fűszeres krumplihoz megpucoljuk és 4 felé vágjuk a krumplit, nagyjából egyforma méretre. Jénai edénybe vajat rakunk és egy pici olajat, belehelyezzük a krumplit, ízlés szerint megszórjuk fűszerkeverékkel. Lefedjük, 200 fokon pároljuk kb. 45 percig.
A csirkemell tekercshez kettévágjuk a csirkemellet úgy, hogy szét tudjuk hajtani anélkül, hogy szétmenjen. Kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük elöl-hátul ízlés szerint borssal, ételízesítővel. Ráhelyezzük a sonkát és a sajtot az egyik felére, begöngyöljük, baconbe tekerjük. Vajban pároljuk lefedve kb 1 órán keresztül 200 fokon. Ha puha, a tetejét egy picit megpirítjuk.
A rántott gombához a gombát meghámozzuk, megsózzuk, bepanírozzuk és kisütjük.
Az előkészített finomságokat tálra rendezzük, így kínáljuk.