Főttcsülök hidegtálon recept

Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 1 pár füstöltkolbász
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis üveg ecetes torma
- zöldpaprika és paradicsom
Elkészítése:
Ez egy tipikus húsvéti finomság, de mi nemcsak akkor készítjük, hanem bármikor, ha kedvünk tartja, ha már unjuk a reggelire és vacsorára szánt májasokat, szalámikészítményeket.
A csülköt előző este leáztatjuk, majd reggel egy nagyobb edénybe tesszük, adunk hozzá egészborsot és babérlevelet, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje és forrástól számítva legalább 2,5 óra alatt puhára főzzük.
Óvatosan kiszedjük, tálcára rakjuk és letakarva hagyjuk szép lassan kihűlni.
A főzővízbe beletesszük a feldarabolt kolbászokat és a megmosott tojásokat, majd fél órán keresztül igen lassú lángon (épp csak gyöngyözzön) készre főzzük.
Kiszedegetünk mindet, a kolbászokat tányérra, a tojásokat hideg vízbe rakjuk és 10 perc alatt lehűtjük, majd a héjaktól megtisztítjuk.
Mindent tálcára teszünk, gusztán elrendezzük és friss kenyérrel, kaláccsal, tormával fogyasztjuk.
Nálunk ez a mennyiség 3 napi hideg kaja. Évente kétszer-háromszor rávisz bennünket a farkasétvágy! :)
A főzővizet le szoktuk szűrni és fél literes palackokban a fagyasztóban végzik. Nagyon finom ízt ad egy egyszerű krumplileveshez, chilis babhoz, töltött káposztához!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »