Főttcsülök hidegtálon recept

Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 1 pár füstöltkolbász
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis üveg ecetes torma
- zöldpaprika és paradicsom
Elkészítése:
Ez egy tipikus húsvéti finomság, de mi nemcsak akkor készítjük, hanem bármikor, ha kedvünk tartja, ha már unjuk a reggelire és vacsorára szánt májasokat, szalámikészítményeket.
A csülköt előző este leáztatjuk, majd reggel egy nagyobb edénybe tesszük, adunk hozzá egészborsot és babérlevelet, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje és forrástól számítva legalább 2,5 óra alatt puhára főzzük.
Óvatosan kiszedjük, tálcára rakjuk és letakarva hagyjuk szép lassan kihűlni.
A főzővízbe beletesszük a feldarabolt kolbászokat és a megmosott tojásokat, majd fél órán keresztül igen lassú lángon (épp csak gyöngyözzön) készre főzzük.
Kiszedegetünk mindet, a kolbászokat tányérra, a tojásokat hideg vízbe rakjuk és 10 perc alatt lehűtjük, majd a héjaktól megtisztítjuk.
Mindent tálcára teszünk, gusztán elrendezzük és friss kenyérrel, kaláccsal, tormával fogyasztjuk.
Nálunk ez a mennyiség 3 napi hideg kaja. Évente kétszer-háromszor rávisz bennünket a farkasétvágy! :)
A főzővizet le szoktuk szűrni és fél literes palackokban a fagyasztóban végzik. Nagyon finom ízt ad egy egyszerű krumplileveshez, chilis babhoz, töltött káposztához!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »