Főttcsülök hidegtálon recept

Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 1 pár füstöltkolbász
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis üveg ecetes torma
- zöldpaprika és paradicsom
Elkészítése:
Ez egy tipikus húsvéti finomság, de mi nemcsak akkor készítjük, hanem bármikor, ha kedvünk tartja, ha már unjuk a reggelire és vacsorára szánt májasokat, szalámikészítményeket.
A csülköt előző este leáztatjuk, majd reggel egy nagyobb edénybe tesszük, adunk hozzá egészborsot és babérlevelet, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje és forrástól számítva legalább 2,5 óra alatt puhára főzzük.
Óvatosan kiszedjük, tálcára rakjuk és letakarva hagyjuk szép lassan kihűlni.
A főzővízbe beletesszük a feldarabolt kolbászokat és a megmosott tojásokat, majd fél órán keresztül igen lassú lángon (épp csak gyöngyözzön) készre főzzük.
Kiszedegetünk mindet, a kolbászokat tányérra, a tojásokat hideg vízbe rakjuk és 10 perc alatt lehűtjük, majd a héjaktól megtisztítjuk.
Mindent tálcára teszünk, gusztán elrendezzük és friss kenyérrel, kaláccsal, tormával fogyasztjuk.
Nálunk ez a mennyiség 3 napi hideg kaja. Évente kétszer-háromszor rávisz bennünket a farkasétvágy! :)
A főzővizet le szoktuk szűrni és fél literes palackokban a fagyasztóban végzik. Nagyon finom ízt ad egy egyszerű krumplileveshez, chilis babhoz, töltött káposztához!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »