Főfogás torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
- 1 liter friss, forró rizibizi
- 1,5 kg burgonyából friss, forró krumplipüré
- 6 sültkolbász
- 10-12 rántott szelet
Dekorációhoz:
- uborka szeletek
- paradicsom cikkek
- tubusos (csípős) pirosarany
- bazsalikom levelek
Elkészítése:
A rizibizit egy kerek aljú, magasabb öblös tálba nyomkodjuk és 10 percet pihentetjük, hogy összeálljon, majd a tortaforma közepébe borítjuk és óvatosan felszedjük a tálkát.
A krumlipüréből a díszítéshez 3-4 evőkanálnyit nyomózsákba töltünk.
Ezután a forma szélét körben úgy végigrakjuk rántott szeletekkel, hogy egy-egy evőkanállal a még forró krumplipüréből rakunk a rizs és a húsok közé, amitől szépen ráragad és összeáll
A sült kolbászokat is ízlés szerint ráhelyezzük a rizsre úgy, hogy kissé csúcsosodjon a közepe, afféle emeletes tortaformát képezzen.
Végül a nyomózsákban lévő burgonyapürével kisebb halmokat, csíkokat, kupacokat nyomunk (ezt már egyéni ízlés alapján vagy ahogyan kiadja) és feldíszítjük néhány szeletke uborkával, paradicsommal vagy amit szeretünk (kapor, petrezselyem, tv paprika szeletek, apró savanyú uborka…stb.) és ami jól mutat rajta.
10-15 percet hagyjuk állni, hogy a krumplipüré kissé visszahűljön és ezzel szilárdan megtartsa a rántott szeleteket, majd csatoljuk le a tortaforma peremét és felköszönthetjük vele az ünnepeltet!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ennek a főfogásnak az a lényege, hogy a sülteket és a köreteket nem külön-külön tálban/tálcán szervírozzuk, hanem tortának építve kápráztatjuk el az asztalnál helyet foglaló éhes társaságot, nem mellesleg szülinapra, névnapra és egyéb ünnepek alkalmával elsőrangú, egyben szemet gyönyörködtető, mégis hagyományos ételkompozíció!
Jómagam a házassági évfordulónkra készítettem és hatalmas sikere volt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »