Főfogás torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Főfogás torta

Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:

  • 1 liter friss, forró rizibizi
  • 1,5 kg burgonyából friss, forró krumplipüré
  • 6 sültkolbász
  • 10-12 rántott szelet

Dekorációhoz:

  • uborka szeletek
  • paradicsom cikkek
  • tubusos (csípős) pirosarany
  • bazsalikom levelek

Elkészítése:

A rizibizit egy kerek aljú, magasabb öblös tálba nyomkodjuk és 10 percet pihentetjük, hogy összeálljon, majd a tortaforma közepébe borítjuk és óvatosan felszedjük a tálkát.

A krumlipüréből a díszítéshez 3-4 evőkanálnyit nyomózsákba töltünk.

Ezután a forma szélét körben úgy végigrakjuk rántott szeletekkel, hogy egy-egy evőkanállal a még forró krumplipüréből rakunk a rizs és a húsok közé, amitől szépen ráragad és összeáll

A sült kolbászokat is ízlés szerint ráhelyezzük a rizsre úgy, hogy kissé csúcsosodjon a közepe, afféle emeletes tortaformát képezzen.

Végül a nyomózsákban lévő burgonyapürével kisebb halmokat, csíkokat, kupacokat nyomunk (ezt már egyéni ízlés alapján vagy ahogyan kiadja) és feldíszítjük néhány szeletke uborkával, paradicsommal vagy amit szeretünk (kapor, petrezselyem, tv paprika szeletek, apró savanyú uborka…stb.) és ami jól mutat rajta.

10-15 percet hagyjuk állni, hogy a krumplipüré kissé visszahűljön és ezzel szilárdan megtartsa a rántott szeleteket, majd csatoljuk le a tortaforma peremét és felköszönthetjük vele az ünnepeltet!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ennek a főfogásnak az a lényege, hogy a sülteket és a köreteket nem külön-külön tálban/tálcán szervírozzuk, hanem tortának építve kápráztatjuk el az asztalnál helyet foglaló éhes társaságot, nem mellesleg szülinapra, névnapra és egyéb ünnepek alkalmával elsőrangú, egyben szemet gyönyörködtető, mégis hagyományos ételkompozíció!
Jómagam a házassági évfordulónkra készítettem és hatalmas sikere volt!