Baconbe göngyölt falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 18 darabhoz:
- 70 dkg darált sertéshús
- 18 szelet füstölt, főtt bacon
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 késhegy szárított, őrölt rozmaring (elhagyható)
- 2 szál friss rozmaring
- 2 ek zsiradék
Elkészítése:
Egy tepsi alját kikenjük a zsiradékkal.
A darált húshoz hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat és a friss rozmaringon kívül a fűszereket, majd alaposan összekeverjük, átgyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Egy-egy kisebb marokkal kiveszünk a masszából és bélszínroló formára hengereljük, ezután baconbe göngyöljük, tepsibe sorakoztatjuk és friss borsot tekerünk rá.
Az így előkészített tekercsek közé 1-1 szál friss rozmaringot teszünk és előmelegített sütőbe téve 210 fokon nagyjából 45 perc alatt szép pirosra sütjük. Forgatni nem kell!
Végül, miután megsültek tálcára szedjük és hagyjuk 10 percet pihenni.
Friss, ropogós szalmakrumplival, bármilyen főzelékkel vagy hidegtálra szeletelve is kedvelt finomság!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »