Hozzávalók 18 darabhoz:
Elkészítése:
Egy tepsi alját kikenjük a zsiradékkal.
A darált húshoz hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat és a friss rozmaringon kívül a fűszereket, majd alaposan összekeverjük, átgyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Egy-egy kisebb marokkal kiveszünk a masszából és bélszínroló formára hengereljük, ezután baconbe göngyöljük, tepsibe sorakoztatjuk és friss borsot tekerünk rá.
Az így előkészített tekercsek közé 1-1 szál friss rozmaringot teszünk és előmelegített sütőbe téve 210 fokon nagyjából 45 perc alatt szép pirosra sütjük. Forgatni nem kell!
Végül, miután megsültek tálcára szedjük és hagyjuk 10 percet pihenni.
Friss, ropogós szalmakrumplival, bármilyen főzelékkel vagy hidegtálra szeletelve is kedvelt finomság!
Jó étvágyat kívánok!