Aszpikos zöldségrolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg gépsonka
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- 15 dkg mirelit kukorica
- 10 dkg mirelit répakocka
- 1 kk só
- 1 kk ételízesítő
- 4 dl aszpik, ami 4 púpos tk tasakos aszpikból és 4 dl főzőléből készül
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megpucoljuk.
Egy edényben felforralunk 5-6 dl vizet, beletesszük az összes mirelit zöldséget, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt és forrástól számított 3-4 percig főzzük.
Ezután átszűrjük, egyszeri hideg vízzel átmossuk és szűrön lecsepegtetjük.
A főzőlét nem öntjük ki, mert szép világossárga és ízes, ezért ruhán gondosan átszűrjük, mert ebből készítjük el az aszpikot.
Az őzgerinc formát vízzel kiöblítjük és belehelyezünk egy folpackot, amit ecsettel rásimítunk. A vizes felületre szépen ráragad!
Az aljára néhány ek zöldséget szórunk, rátesszük a tojásokat, ezután a többi zöldséget is köré rakjuk, gusztán elrendezzük, majd felöntjük a már félig kihűlt, de folyékony aszpikkal.
Tálcára tesszük és legalább 3-3,5 órát hűtőben dermesztjük.
Végül tálaló tálcára átfordítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és szeletelhető!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »