Zöldséges-tonhalas rétes recept

Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös leveles tészta
- 1 tonhalkonzerv (sós lében)
- 25 dkg brokkoli és karfiol vegyesen
- 1 szál sárgarépa
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 125 g krémsajt (natúr)
- 1 tk magos dijoni mustár
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 tk szezámmag a szóráshoz
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk).
A brokkolit, a karfiolt, és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd alaposan csepegtessük le és hűtsük ki. Az előzőleg megfőzött tojást vágjuk fel apróra. A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott főtt tojást, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, kihűlt brokkolit, karfiolt és sárgarépát, majd óvatosan forgassuk össze.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kb a közepére kanalazzuk rá a krémsajtos-zöldséges masszát. Ezután borítsuk be az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd hajtsuk be a tészta két szélét hogy sütés közben a töltelék ne tudjon majd kifolyni és óvatosan tekerjük fel.
A megtöltött tésztát a sütőpapírral együtt, emeljük át egy gáztepsire, majd a tetejét villával pár helyen szurkáljuk meg, kenjük le felvert egész tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten kb 35 perc alatt süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »