Zöldséges-tonhalas rétes recept
Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös leveles tészta
- 1 tonhalkonzerv (sós lében)
- 25 dkg brokkoli és karfiol vegyesen
- 1 szál sárgarépa
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - 125 g krémsajt (natúr)
- 1 tk magos dijoni mustár
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 tk szezámmag a szóráshoz
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk).
A brokkolit, a karfiolt, és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd alaposan csepegtessük le és hűtsük ki. Az előzőleg megfőzött tojást vágjuk fel apróra. A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott főtt tojást, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, kihűlt brokkolit, karfiolt és sárgarépát, majd óvatosan forgassuk össze.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kb a közepére kanalazzuk rá a krémsajtos-zöldséges masszát. Ezután borítsuk be az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd hajtsuk be a tészta két szélét hogy sütés közben a töltelék ne tudjon majd kifolyni és óvatosan tekerjük fel.
A megtöltött tésztát a sütőpapírral együtt, emeljük át egy gáztepsire, majd a tetejét villával pár helyen szurkáljuk meg, kenjük le felvert egész tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten kb 35 perc alatt süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










