Zöldséges-tonhalas rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldséges-tonhalas rétes

Hozzávalók:

  • 1 cs tönkölyös leveles tészta
  • 1 tonhalkonzerv (sós lében)
  • 25 dkg brokkoli és karfiol vegyesen
  • 1 szál sárgarépa
  • 3 főtt tojás (nagy)
  • 125 g krémsajt (natúr)
  • 1 tk magos dijoni mustár
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 2 tk szezámmag a szóráshoz
  • 1 kisebb tojás a kenéshez

Elkészítése:

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk).

A brokkolit, a karfiolt, és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd alaposan csepegtessük le és hűtsük ki. Az előzőleg megfőzött tojást vágjuk fel apróra. A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott főtt tojást, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, kihűlt brokkolit, karfiolt és sárgarépát, majd óvatosan forgassuk össze.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kb a közepére kanalazzuk rá a krémsajtos-zöldséges masszát. Ezután borítsuk be az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd hajtsuk be a tészta két szélét hogy sütés közben a töltelék ne tudjon majd kifolyni és óvatosan tekerjük fel.

A megtöltött tésztát a sütőpapírral együtt, emeljük át egy gáztepsire, majd a tetejét villával pár helyen szurkáljuk meg, kenjük le felvert egész tojással és szórjuk meg szezámmaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten kb 35 perc alatt süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.