Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldfűszeres harcsafasírt recept

Zöldfűszeres harcsafasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg harcsafilé (szürke harcsa)
    • 2 szelet tk kenyér
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1/2 fej vöröshagyma
    • 1 nagy csokor citromfű
    • 1 csokor kakukkfű
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 bögre zabpehely
    • só, bors, fűszerpaprika
    • 2 dl tej
    • tk liszt a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A halat előző este fokhagymás tejbe áztatjuk.

    Másnap lecsepegtetjük és ledaráljuk a hagymákkal együtt. A kenyeret beáztatjuk a maradék tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk.

    A friss fűszereket összedaráljuk és a tojással és a zabpehellyel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor összeállt kis gombócokat formálunk belőlük és forró olajban megsütjük.

    Tálalhatjuk feltétként, de egy szelet kenyér közé téve is isteni uzsonna lehet belőle.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá