Zöldfűszeres harcsafasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg harcsafilé (szürke harcsa)
  • 2 szelet tk kenyér
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 nagy csokor citromfű
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 bögre zabpehely
  • só, bors, fűszerpaprika
  • 2 dl tej
  • tk liszt a forgatáshoz

Elkészítése:

A halat előző este fokhagymás tejbe áztatjuk.

Másnap lecsepegtetjük és ledaráljuk a hagymákkal együtt. A kenyeret beáztatjuk a maradék tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk.

A friss fűszereket összedaráljuk és a tojással és a zabpehellyel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor összeállt kis gombócokat formálunk belőlük és forró olajban megsütjük.

Tálalhatjuk feltétként, de egy szelet kenyér közé téve is isteni uzsonna lehet belőle.