Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiszai halászlé recept

Tiszai halászlé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 kg hal vegyesen
    • 10-12 fej vöröshagyma
    • 8 kanál pirospaprika
    • 4 db zöldpaprika
    • 3 db paradicsom
    • 4 kanál zsír
    • cseresznyepaprika ízlés szerint
    • só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A finomra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított halak azon részeit amiket az alaplébe szántunk. (a szebb darabokat szeletekre vágjuk, ezek kerülnek a tálaláskor a halászlébe) A fejek, az uszonyok, és a kisebb halak adják a lé alapját.

    A hagymához a halon kívül hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és paprikát is, sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Mikor felforrt addig főzzük, míg a haltörzsekről leválik az összes hús. (kb. 501-60 perc)

    Ezután átpasszírozzuk az alaplevet, vigyázva, hogy szálka ne kerüljön bele. Újra tűz fölé tesszük, majd beletesszük a bevagdalt, besózott haldarabokat. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy teljesen ellepje és a forrástól számítva újabb 30 percig főzzük. Ha van halikránk, és haltejünk azzal együtt újabb 5-10 percig főzzük.

    Tipp:

    A tiszai halászlét friss kenyérrel tálaljuk. Tésztát főzni a bajai halászlébe szokás!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá