Tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg sütőtök
- 1 póréhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 3 dl főzőtejszín
- 1 kk kakukkfű
- 2 tk halas fűszerkeverék
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A póréhagymát karikára vágom, a sütőtököt meghámozom felkockázom, a brokkolit rózsáira szedem, a nagyobbakat elfelezem.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a sütőtököt, és megszórom kakukkfűvel.
Erre rakom a halat, megszórom 1 tk fűszerkeverékkel, kevés frissen őrölt borssal, majd folytatom a sütőtökkel és a póréhagymával.
A tetejét kissé elrendezem, rászórom a maradék fűszerkeveréket, meglocsolom a tejszínnel. Ízlés szerint sózom.
Sütőben, 200 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.
Tipp:
A halas fűszerkeverék helyettesíthető, összeállítható gyömbér, kurkuma, curry, koriander, bors, citrombors, római kömény és rozmaring azonos arányú keverékéből.
A tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g