Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával recept

Tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
    • 30 dkg brokkoli
    • 30 dkg sütőtök
    • 1 póréhagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 kk kakukkfű
    • 2 tk halas fűszerkeverék
    • ízlés szerint frissen őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A póréhagymát karikára vágom, a sütőtököt meghámozom felkockázom, a brokkolit rózsáira szedem, a nagyobbakat elfelezem.

    Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a sütőtököt, és megszórom kakukkfűvel.

    Erre rakom a halat, megszórom 1 tk fűszerkeverékkel, kevés frissen őrölt borssal, majd folytatom a sütőtökkel és a póréhagymával.

    A tetejét kissé elrendezem, rászórom a maradék fűszerkeveréket, meglocsolom a tejszínnel. Ízlés szerint sózom.

    Sütőben, 200 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.

    Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.

    Tipp:

    A halas fűszerkeverék helyettesíthető, összeállítható gyömbér, kurkuma, curry, koriander, bors, citrombors, római kömény és rozmaring azonos arányú keverékéből.

    A tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 119 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá