Tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg sütőtök
  • 1 póréhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 kk kakukkfű
  • 2 tk halas fűszerkeverék
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A póréhagymát karikára vágom, a sütőtököt meghámozom felkockázom, a brokkolit rózsáira szedem, a nagyobbakat elfelezem.

Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a sütőtököt, és megszórom kakukkfűvel.

Erre rakom a halat, megszórom 1 tk fűszerkeverékkel, kevés frissen őrölt borssal, majd folytatom a sütőtökkel és a póréhagymával.

A tetejét kissé elrendezem, rászórom a maradék fűszerkeveréket, meglocsolom a tejszínnel. Ízlés szerint sózom.

Sütőben, 200 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.

Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.

Tipp:

A halas fűszerkeverék helyettesíthető, összeállítható gyömbér, kurkuma, curry, koriander, bors, citrombors, római kömény és rozmaring azonos arányú keverékéből.