Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával recept

Tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tőkehalfilé
    • 1 padlizsán
    • 4 közepes sárgarépa
    • 3 közepes alma
    • 1 tk curry por
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 citromból nyert citromlé
    • 350 g tejföl (2 kis pohár)
    • 2 dl főzőtejszín
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztom, és 1 centis kockákra aprítom. Az almát, a padlizsánt és a megtisztított sárgarépát szintén 1 centis kockákra darabolom.

    Egy közepes méretű tepsi alját meglocsolom olajjal, és elrendezem rajta a halat. Ráfacsarom a citrom levét, kevéske borsot darálok rá, és megszórom a curry felével.

    Ezután rászórom a sárgarépát, a padlizsánt és az almát. Enyhén megsózom.

    A tejfölt és tejszínt simára keverem, ráöntöm a tepsiben levőkre, meghintem a maradék curry porral, és sütőbe tolom. 200 fokon 40 perc alatt megsütöm.

    A tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 100 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá