Tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehalfilé
  • 1 padlizsán
  • 4 közepes sárgarépa
  • 3 közepes alma
  • 1 tk curry por
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 350 g tejföl (2 kis pohár)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztom, és 1 centis kockákra aprítom. Az almát, a padlizsánt és a megtisztított sárgarépát szintén 1 centis kockákra darabolom.

Egy közepes méretű tepsi alját meglocsolom olajjal, és elrendezem rajta a halat. Ráfacsarom a citrom levét, kevéske borsot darálok rá, és megszórom a curry felével.

Ezután rászórom a sárgarépát, a padlizsánt és az almát. Enyhén megsózom.

A tejfölt és tejszínt simára keverem, ráöntöm a tepsiben levőkre, meghintem a maradék curry porral, és sütőbe tolom. 200 fokon 40 perc alatt megsütöm.