Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tengeri halfilé és spárga leveles tésztában fehérbormártással recept

Tengeri halfilé és spárga leveles tésztában fehérbormártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta
    • 2 db tengeri halfilé (nem olcsó fagyasztott!!!!)
    • 1 csomag spárga
    • halak-fűszerkeverék
    • citrom
    • színes bors
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek olívaolaj

    Fehérbormártás hozzávalói:

    • 2 dkg vaj
    • 2 db vöröshagyma
    • 3 dl fehérbor
    • 3 dl húsleves alaplé
    • 4 dl főzőtejszín
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A spárgát enyhén sós vízben, pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

    A halfilét meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Egy picit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják, majd egy serpenyőben olíva olajon 2-2 perc alatt elősütjük mindkét oldalát.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd rátesszük a kinyújtott leveles tésztát. A szélétől egy kicsit beljebb ráteszünk egy sor kihűtött spárgát, majd rátesszük az elősütött halszeleteket és a spárga másik felét.

    A tészta két szélét behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve éles késsel felszeleteljük.

    A mártás elkészítése:

    Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, vigyázva arra, hogy ne piruljon meg.

    A üvegesre párolt hagymához hozzáöntjük a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan felkavarjuk a zsiradékot és erősebb lángon elforraljuk a felét. Felöntjük alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, hogy körülbelül 1 dl maradjon.

    Ezután hozzákeverjük a főzőtejszínt és megvárjuk, amíg besűrűsödik. Egy szitán átszűrjük és tálalásig melegen tartjuk

    Tálalás:

    Tálaláskor a leveles tésztát felszeleteljük és a mártással kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá