Hozzávalók:
Fehérbormártás hozzávalói:
Elkészítése:
A spárgát enyhén sós vízben, pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A halfilét meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Egy picit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják, majd egy serpenyőben olíva olajon 2-2 perc alatt elősütjük mindkét oldalát.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd rátesszük a kinyújtott leveles tésztát. A szélétől egy kicsit beljebb ráteszünk egy sor kihűtött spárgát, majd rátesszük az elősütött halszeleteket és a spárga másik felét.
A tészta két szélét behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve éles késsel felszeleteljük.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, vigyázva arra, hogy ne piruljon meg.
A üvegesre párolt hagymához hozzáöntjük a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan felkavarjuk a zsiradékot és erősebb lángon elforraljuk a felét. Felöntjük alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, hogy körülbelül 1 dl maradjon.
Ezután hozzákeverjük a főzőtejszínt és megvárjuk, amíg besűrűsödik. Egy szitán átszűrjük és tálalásig melegen tartjuk
Tálaláskor a leveles tésztát felszeleteljük és a mártással kínáljuk.