Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tengeri halfilé Dubarry módon recept

Tengeri halfilé Dubarry módon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tőkehal filé
    • 1 db karfiol
    • 2 ek olíva olaj
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek finomliszt
    • 3 dl tej
    • 1 dl főzőtejszín
    • 10 dkg lágy kecskesajt
    • frissen reszelt szerecsendió
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedem, és enyhén sós forrásban lévő vízben, 5-10 perc alatt előfőzöm.

    A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik.

    Beleöntöm a főzőtejszínt, rámorzsolom a kecskesajtot, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.

    A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.

    Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a karfiol rózsákat.

    Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is.

    Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára pirítom a tetejét.

    Párolt rizzsel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá