Tengeri halfilé Dubarry módon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tőkehal filé
  • 1 db karfiol
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, és enyhén sós forrásban lévő vízben, 5-10 perc alatt előfőzöm.

A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik.

Beleöntöm a főzőtejszínt, rámorzsolom a kecskesajtot, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.

A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.

Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a karfiol rózsákat.

Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is.

Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára pirítom a tetejét.

Párolt rizzsel tálalom.