Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tengeri halfilé cukkinivel recept

Tengeri halfilé cukkinivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tengeri halfilé
    • 2 kisebb cukkini
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 kápia paprika
    • 3 alma
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 citrom leve
    • 2 dl főzőtejszín
    • 4 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A halat, ami általában fagyasztott és tőkehal, kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A sárgarépát és a paprikát karikára, a cukkinit és az almát kisebb darabokra vágom.

    Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, és ráfacsarom a citrom levét.
    Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a répával, a cukkinivel, a paprikával és az almával. A tetejét kissé elrendezem. Ízlés szerint sózom.

    A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejszínnel, és ráöntöm a tepsiben lévőkre.

    Sütőben, 170 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.

    Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.

    A tengeri halfilé cukkinivel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 90 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá