Tengeri halfilé cukkinivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 2 kisebb cukkini
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 kápia paprika
  • 3 alma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A halat, ami általában fagyasztott és tőkehal, kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A sárgarépát és a paprikát karikára, a cukkinit és az almát kisebb darabokra vágom.

Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, és ráfacsarom a citrom levét.
Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a répával, a cukkinivel, a paprikával és az almával. A tetejét kissé elrendezem. Ízlés szerint sózom.

A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejszínnel, és ráöntöm a tepsiben lévőkre.

Sütőben, 170 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.

Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.