Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes tengeri hal zöldségekkel recept

Tejszínes tengeri hal zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tengeri halfilé
    • 40 dkg brokkoli
    • 60 dkg krumpli
    • 4 sárgarépa
    • 1 citrom
    • 3 ek olívaolaj
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 kk citrombors
    • 2 ek hal fűszerkeverék
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A halat kiolvasztjuk. A répát felkarikázzuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a burgonyát meghámozzuk, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk.

    Egy tepsit olajjal meglocsolunk, és kirakjuk az alját a krumpliszeletekkel. Sóval és citromborssal ízesítjük. Ráhelyezzük a halakat, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, és a fűszerkeverék felével meghintjük.

    A halra rápakoljuk a brokkolit és a felkarikázott répát. A maradék fűszerkeverékkel megszórjuk, és meglocsoljuk a főzőtejszínnel.

    Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben vegyük le róla a fóliát, és kissé pirítsuk meg a tetejét. Hagyjuk legalább fél órát pihenni, akkor nem esik szét, és szebben tálalható.

    Ezután rárakom a brokkolit és a sárgarépát.
    Megsózom, megszórom a maradék fűszerkeverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
    Lefedem alufóliával és sütőben, 200 fokon, 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre, leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
    30 percet pihentetem, így szebben tálalható.

    Tipp:

    A hal fűszerkeverék összetétele: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehér bors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.
    A citrombors durvára darált borsot és citromhéjat tartalmaz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá