Tejszínes tengeri hal zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 40 dkg brokkoli
  • 60 dkg krumpli
  • 4 sárgarépa
  • 1 citrom
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 kk citrombors
  • 2 ek hal fűszerkeverék
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A halat kiolvasztjuk. A répát felkarikázzuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a burgonyát meghámozzuk, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk.

Egy tepsit olajjal meglocsolunk, és kirakjuk az alját a krumpliszeletekkel. Sóval és citromborssal ízesítjük. Ráhelyezzük a halakat, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, és a fűszerkeverék felével meghintjük.

A halra rápakoljuk a brokkolit és a felkarikázott répát. A maradék fűszerkeverékkel megszórjuk, és meglocsoljuk a főzőtejszínnel.

Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben vegyük le róla a fóliát, és kissé pirítsuk meg a tetejét. Hagyjuk legalább fél órát pihenni, akkor nem esik szét, és szebben tálalható.

Ezután rárakom a brokkolit és a sárgarépát.
Megsózom, megszórom a maradék fűszerkeverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
Lefedem alufóliával és sütőben, 200 fokon, 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre, leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
30 percet pihentetem, így szebben tálalható.

Tipp:

A hal fűszerkeverék összetétele: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehér bors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.
A citrombors durvára darált borsot és citromhéjat tartalmaz.