Tejszínes lazacragu sacchettinivel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg vadlazacfilé
- 1 szál póréhagyma
- 1 csokor vágott, friss kapor
- 2 dl tejszín
- 3 dl száraz fehérbor
- só
- őrölt bors
- 1 kis üveg száras kapribogyó
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 csomag (25 dkg töltött olasz tészta) sacchettini
Elkészítése: Elkészítési módja:
A lazacot kisebb kockákra vágjuk.
A póréhagymát felkarikázzuk, majd a lazac kockákkal olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal majd, felengedjük a fehérborral és hozzáadjuk a vágott kaprot.
Pár percig forraljuk, majd a tejszínbe belekeverjük a keményítőt és besürítjük vele a ragunkat.
Mielőtt elkészülne a kapribogyót a szárától tisztítsuk meg és gazdagítsuk egy evőkanállal belőle a ragut.
2-3 perc forralás után tálalhatjuk is az ízletes ragut, az olasz töltött tésztánkkal (ebben az esetben ricottával töltött) sacchettinivel.
Aki szereti reszelt parmezánnal is megszórhatja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »