Tejszínes lazacragu sacchettinivel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg vadlazacfilé
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor vágott, friss kapor
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors
  • 1 kis üveg száras kapribogyó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 csomag (25 dkg töltött olasz tészta) sacchettini

Elkészítése: Elkészítési módja:

A lazacot kisebb kockákra vágjuk.

A póréhagymát felkarikázzuk, majd a lazac kockákkal olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal majd, felengedjük a fehérborral és hozzáadjuk a vágott kaprot.

Pár percig forraljuk, majd a tejszínbe belekeverjük a keményítőt és besürítjük vele a ragunkat.

Mielőtt elkészülne a kapribogyót a szárától tisztítsuk meg és gazdagítsuk egy evőkanállal belőle a ragut.

2-3 perc forralás után tálalhatjuk is az ízletes ragut, az olasz töltött tésztánkkal (ebben az esetben ricottával töltött) sacchettinivel.

Aki szereti reszelt parmezánnal is megszórhatja.