Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes harcsapaprikás recept

Tejszínes harcsapaprikás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg harcsa filé
    • 3 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd áttört fokhagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 db zöldpaprika
    • 2 db paradicsom
    • kevés liszt
    • kevés étolaj
    • kevés pirospaprika
    • kevés só
    • kevés bors
    • 200 g főzőtejszín

    Elkészítése:

    A filézett harcsából, 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk. A felkockázott, füstölt szalonnát, kevés olajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük.

    A forró zsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot.

    Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, paprikás alapot készítünk.

    Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva hozzáadjuk, majd tovább főzzük. Visszatesszük a tepertődarabokat is. (ha túrós csuszával tálaljuk, akkor őrizzük meg)

    A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a harcsához.

    Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.

    Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is. Ebben az esetben, a tepertőt adjuk a túrós csuszához.

    Tipp:

    A halak elkészítéséhez rövid idő szükséges! Akár sütjük, akár főzzük, vigyázzunk, mert ha túlzásba visszük, gumiszerűvé válik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá