Tejszínes harcsapaprikás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsa filé
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd áttört fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • kevés liszt
  • kevés étolaj
  • kevés pirospaprika
  • kevés só
  • kevés bors
  • 200 g főzőtejszín

Elkészítése:

A filézett harcsából, 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk. A felkockázott, füstölt szalonnát, kevés olajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük.

A forró zsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot.

Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, paprikás alapot készítünk.

Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva hozzáadjuk, majd tovább főzzük. Visszatesszük a tepertődarabokat is. (ha túrós csuszával tálaljuk, akkor őrizzük meg)

A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a harcsához.

Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.

Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is. Ebben az esetben, a tepertőt adjuk a túrós csuszához.

Tipp:

A halak elkészítéséhez rövid idő szükséges! Akár sütjük, akár főzzük, vigyázzunk, mert ha túlzásba visszük, gumiszerűvé válik!