Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-gombás harcsapaprikás recept

Tejfölös-gombás harcsapaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg harcsafilé
    • 20 dkg gomba (lehet erdei, de csiperke is)
    • 3 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd áttört fokhagyma
    • 4 ek tejföl
    • 2 nagyobb zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 1 ek liszt
    • kevés étolaj
    • kevés pirospaprika
    • bors

    Elkészítése:

    Filézett harcsából 1 kilónyit egyenlő darabokra vágunk, kicsit megsózzuk.

    Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztbe forgatott harcsadarabokat, majd kivesszük a zsiradékból. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot. (Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.)

    Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt paprikás alapot készítünk. Enyhén felöntjük vízzel, vagy alaplével.

    Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát is hozzáadjuk, majd rövid ideig tovább főzzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is.

    A tejfölt elkeverjük, és hozzáöntjük a gombás harcsához.  Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához. Rövid idő alatt összefőzzük.

    Tipp:

    Galuskával tálaljuk, amit frissen átforgathatunk kevés tejfölben is.

    Újhagyma zöldjével, vagy snidlinggel díszíthetjük tálaláskor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá